tisdag 5 oktober 2010

Församlingen är som en hund

Många undrar varför Apples nya typ av dator, iPad, blivit en sådan framgång. En stor framgång trots att specifikationerna på papperet är sämre än konkurrenternas motsvarigheter. IDG.se ger en förklaring i artikeln "iPad är som en hund":

"iPad är som en hund. Folk köper inte en hund utifrån dess ”specifikationer” utan för den rena glädje de får av att kela och leka med den."

Jag tänker att det är lite så med en väl fungerande församling. Det är inte i första hand fakta om församlingen eller vilka aktiviteter som finns som gör församlingen bra för nya kristna. Det är en varm och tydlig andlighet tillsammans med kärleksfulla människor. Det är inte den ärofulla historien. Det är inte den på papperet perfekta teologin. Det är inte att man följer alla "regler". Det är inte en uppräkning av aktiviteter.

Jag vet inte om församlingen är som en hund. Jag vet också att många köper en hund utifrån stamtavla och vetrinärbesiktning. Men, att det är en varm och tydlig andlighet och inte "specifikationer" som lockar nya människor i Sverige idag, det är jag övertygad om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar