måndag 21 december 2009

HCSB Study Bible

I oktober kommer den, HCSB Study Bible. Enligt den här filmen kommer den att vara mer hanterbar i storlek än den mycket populära ESV Study Bible. En bra studiebibel kan vara riktigt praktisk för lekmannens bibelstudium, mycket bra information är samlad på ett ställe. Jag använder ofta webbversionen av ESV Study Bible, den är snabb och enkel att slå i och där finns mycket bra information.

Jag har läst i HCSB översättningen nästan dagligen i mer än ett år nu, min uppfattning är att det är en lättläst översättning, nästan som NIV. Något jag gillar är att man modigt tagit hänsyn till den senaste forskningen.

Ett exempel är John 3:16 "For God loved the world in this way: He gave His One and Only Son, so that everyone who believes in Him will not perish but have eternal life." (HCSB)

Jämför med "Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv." (Bibel 2000)

Lätt kontroversiellt är att HCSB konsekvent skriver "languages" där andra översättninar skriver "tongues". Första Korintierbrevets kapitel tolv blir lite annorlunda med det sättet att översätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar