tisdag 19 november 2013

Europeiska Baptistfederationen om äktenskapet

En text från EBF vi använde i församlingen för några år sedan. Bra, nyanserad och tänkvärd ur flera aspekter.

Budskap från Europeiska Baptistfederationens råd:

Vi gläds åt den ömsesidiga och kärleksfulla relationen mellan Gud Fader, Sonen och Den Helige Ande och hur detta visas genom Jesu Kristi liv, död och uppståndelse.

Vi tackar Gud för att ha skapat man och kvinna i sin avbild och vi strävar efter att följa skriftens vittnesbörd och undervisning för alla uttryck för människans sexualitet.

Vi uppmanar baptister att ha som förebild, värdesätta och undervisa att äktenskapet i skapelsen och Bibeln är inramningen för alla sexuella relationer mellan en man och en kvinna, så som det uttrycks i första Mosebok 2:24. 

Det är därför en man lämnar sin far och mor för att leva med sin hustru, och de blir ett.

Vi delar den brustenhet som finns i mänskliga relationer och vi är erkänner den smärta och svårighet som denna brustenhet medför för människor i våra kyrkor och i samhället.

Vi bekräftar vårt ansvar att dela de Goda Nyheterna om Jesus Kristus i ord och handling med alla människor, oberoende av hur de lever eller vilka övertygelser de har.

Vi ser behovet av att uppmuntra, stötta och be för gifta människor, och erbjuda pastoral och andlig vård för att stärka sunda och levande kristna gemenskaper i relationen till Jesus Kristus och varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar