torsdag 21 juni 2012

Torpkonferensen

Idag blir det midsommarfirande på Torp. Jag hoppas också att göra något fynd någon antikvariatisk bok och få en översikt över nya kristna böcker i Din Bok som brukar ha försäljning på Torp.

Erevna har visat den här videon med R.C. Sproul. Den kommer jag att tänka på i bilen nu på morgonen.Erevnas har översatt från klippet:

"Synden överförs, eller tillräknas till Jesus. Men om det är allt som hände skulle du aldrig bli rättfärdig. Om Jesus tog all min synd på Sina axlar och tog mitt straff, skulle det inte få in mig i Guds Rike. Det skulle bara hålla mig utanför Helvetet. Jag skulle fortfarande inte vara rättfärdig. Jag skulle vara oskyldig, men inte på ett positivt sätt rättfärdig. Jag har ingen rättfärdighet att tala om. Och det är inte bara oskuld som får in en i Guds Rike utan rättfärdighet.

Om er rättfärdighet inte går långt utöver de skriftlärdas och fariseernas, skall ni inte komma in i himmelriket. – Matt 5:20
Så även om jag inte är skyldig till något så har jag inte heller gjort något. Jag har inte förtjänat något som rättvisan skulle belöna. Så poängen är att det sker en dubbel överföring. … Synden överförs till Jesus – Kristi rättfärdighet överförs till oss, till vårt konto."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar