torsdag 8 november 2012

Bibelmjukvara

Jag märker att jag använder Logos bibelmjukvara nästan varje dag. Särskilt är det underbart att ha tillgång till ett referensbibliotek på mobilen genom Logos app.

Här är en video som peppar för Logos.
Nu känner jag att Olive Tree egentligen skulle räcka för många syften, men nyfiken driver mig att använda Logos där jag har fler och djupare resurser än vad jag har i Olive Tree. För enkel bibelläsning och en användning av lite enkelt referensmaterial är det egentligen inget som slår Olive Tree.3 kommentarer:

 1. Problemet är att logos är jättedyr.
  vill man ha ett gratis program kan man ladda ned e-sword som jag brukar använda

  SvaraRadera
 2. Ja, logos är verkligen kostsamt. Helt klart går det att göra väldigt mycket av det man vill göra med gratis mjukvara.

  SvaraRadera
 3. En variant som kostar en liten peng, men som det går att få ut mycket av är http://www.esvbible.org/. Där har jag ESV Study Bible, MacArthur Study Bible och Greek Tools. Ett fokus på bibeltexten och hjälpmedel för förstå den.

  Enkelt, men fungerar bra och hjälpmedel som är up to date och speglar vår tids forskningsläge. Ett väldigt fint komplement till äldre bibellexikon och kommentarer som finns fria på webben och i en del bibelprogram som är gratis.

  SvaraRadera