onsdag 1 februari 2012

Två baptistgemenskaper beskriver sin tro

Två små baptistgemenskaper berättar om sin tro på webben. Visst finns det något friskt och levande i det baptistiska budskapet. Vi behöver inte nöja oss med att blicka tillbaka, det finns en spännande tid som ligger framför oss.

Göteborgs Internationella Baptistkyrka är en församlingsplantering som vill nå ut i sin stadsdel. På webben beskriver man sin tro med utgångspunkt från Anders Wibergs bekännelse från 1855, "Vad vi tror". Ett flertal videofilmer finns som förmedlar evangelium i rörliga bilder.

Arvika baptistgrupp är en del av Arvika Missionsförsamling. Man behåller sin identitet efter uppgången i missionsförsamlingen genom en baptistgrupp och deltar samtidigt med glädje fullt och helt i missionsförsamlingens arbete. En övertygelse är att "det baptistiska arvet är både bibliskt och relevant för vår tid". På webben beskriver man den tro man har som en del av baptistsamfundet "Tro" och sedan den teologiska identitet man har som en del av Europeiska baptistfederationen "Identitet". På bloggen kan man läsa deras egen översättning av "Budskap från BWAs jubilemskongress 2005", en både samtida och biblisk beskrivning beskrivning av baptisters tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar