måndag 27 maj 2013

Böcker att ge bort i studentpresent


Så här till studenten är det många som funderar på att ge bort en bok. Studentpresenter helt enkelt.

Här är några böcker som jag gillar att ge bort: 

1. Eerdman Companion to the Bible - Gordon D. Fee. Lätt att använda för alla som kan engelska. Gordon D. Fee är en verklig klippa bland evangelikala bibelforskare. Boken har fina inledningar, faktarutor och en enkel bibelkommentar. Det mesta man behöver för att få ut mer av Bibeln finns här. Skriven i den evangelikala huvudfårans perspeketiv. Tillräckligt evangelikal för att ge bort med gott samvete. Tillräcklig akademisk grund för att inte behöva skämmas för någon frikyrklig inskränkthet. Relativt billig att köpa och mycket prisvärd.. Lite tråkigt med svartvita illustrationer dock. Det här är mitt första val till den som kan engelska och vill lite mer. Jag återvänder ofta till den här boken, den digitala versionen görs sig bra i mobiltelefonen.

2. Fire Bible / Life in the Spirit Study Bible - Donald C. Stamps. Studiebibel med klassisk pingstteologi. När jag vill ge något som jag kan stå för till någon som rör sig i pingströrelsen och som jag inte vill oroa med något som sticker åt andra håll. Sansad och pålitlig utifrån sitt perspektiv. Finns i olika prisklasser.

3. Varför ska jag tro på Gud - Tim Keller. Ger en enkel introduktion till kristen tro och visar goda argument för att den kristna tron är rimlig. Lätt att förstå så att alla kan läsa, ett djup som gör att även den mest bildade kan hitta något intressant. Nu när den finns i pocket är den också riktigt billig. En bok som alla borde ha i sin bokhylla. Kunde jag skulle jag köpa ett exemplar till alla ungdomar i församlingen.

4. 365 Days with Calvin - Joel R. Beeke. En bok för den som vill ha en solid andaktsbok och som inte har problem med John Calvins kärva teologi. Jag följer den i år och den gör verkligen gott för själen. Vill du göra en broder eller syster i tron väl så är det här en fin gåva. Dessutom billig.

5. Svensk studiebibel - Thoralf Gilbrant. Det är min Bibel för vardagsläsning. Den norske pingstvännen Thoral Gilbrant är en fin guide till bibelläsningen. En fin gåva för till troende som vill ha inledningar, noter och uppslagsdel som fullt ut ser Bibeln som Guds ord. Tyvärr är den rätt så dyr, och det förlag den är utgiven på är inte bekvämt för alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar